Floresta| Brazílie 1000 g

899 Kč
Skladem

Káva s vyváženou hořkostí, plným tělem a dlouhou dochutí. V příchuti tóny manga a čokolády

Kyselost: nízká

Hořkost: střední

Příchuť: mango, čokoláda

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země: Brazílie

Farma/pěstitel: Fazenda Floresta, Guilherme Sodré Alckmin Jr.

Lokalita: Mantiqueira, Carmo de Minas

Odrůda: Yellow Bourbon

Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)

Zpracování: Honey - medový

Nadmořská výška: 1 280 m

Stupeň pražení: středně tmavý

Příprava: espresso, moka

 

O farmě Fazenda Floresta:

Fazenda Floresta se rozprostírá na jihu Minas Gerais, v místě velmi příznivém pro pěstování speciálních káv tzv. Specialty coffees.
Farmář Guilherme pochází z rodiny, která má v pěstování kávy dlouholetou tradici a letité zkušenosti. Pěstování kávy se věnují již více než sto let. Byli u zrodu prvních kávových plantáží. Usušená káva se tehdy ještě převážela na oslech a mezcích anebo na býčích povozech. Fazendu Floresta zakládal Guilhermův prastrýc. V té době se o kvalitu káv nikdo nestaral. Jediné, na čem záleželo, bylo sklizené množství, pravidlo, které přetrvávalo až do začátku 21. století.
 
Guilherme koupil před 15 lety podíly od svých bratrů a stal se jediným vlastníkem Fazenda Floresta. Investoval do zpracování speciálních káv, nákupu nových strojů a investoval do renovace zařízení. Všechny procesy zpracování sklizené kávy se tak provádějí již přímo na farmě. Celou kvalitu procesu zpracování kávy má tak Guilherme  zcela pod kontrolou. Navíc se také minimalizoval dopad na životní prostředí, ve snaze o rozvoj udržitelného hospodaření s plodinami a zachování integrace s prostředím a komunitou.
 
Zpracování kávy:
Sběr je selektivní a provádí se výhradně ručně, když jsou plody vyzrálé. Ve stejný den, kdy je káva sklizena, je také rovnou zpracována. Poté se suší na k tomu vybudovaném cementovém dvoře (Terreiros) a v konečné fázi sušení se ještě předává do sušičky k dosažení ideální vlhkosti. Po usušení je uložena do dřevěných nádob na dobu minimálně 40 dnů, kde si tzv. odpočine.


Informace k farmě:

Manažer: Guilherme Sodré Alckmin Jr.

Založena: 2005

Lokality: Mantiqueira

Pěstované druhy káv: Arabica

Odrůdy: Yellow Bourbon, Acaia, Yellow Acaia, Yellow Catuai, Mundo Novo

Zpracování: Natural, Pulped Natural, Honey

 

BOURBON ODRŮDA

Jedna z kulturně a geneticky nejvýznamnějších odrůd Coffea arabica na světě. Odrůdy pěstované ve vysokých nadmořských výškách jsou věhlasné svou vynikající kvalitou v šálku.
 
Samotný Bourbon je nejznámější ze všech odrůd pocházejících z genetické větve Bourbonů. Je to odrůda vysokého keře vyznačující se relativně nízkou produkcí, náchylností k chorobám a zejména vynikající kvalitou v šálku.
Bourbon 1 
Francouzští misionáři přivezli na počátku 18. století tuto odrůdu z Jemenu na ostrov Bourbon (nyní La Réunion) a podle ostrova ji také pojmenovali. Až do poloviny 19. století byla odrůda Bourbon pěstována výhradně na tomto ostrově.
 
Ale počínaje polovinou 19. století se tato odrůda postupně rozšířila do nových částí světa, spolu s misionáři kteří se stěhovali a vytvářeli v Africe a Americe nové misie.
Bourbon se dostal do Brazílie kolem roku 1860 a odtud se pak rychle rozšířil do dalších částí Jižní a Střední Ameriky, kde se pěstuje dodnes.
 Bourbon 3
Zde se křížil s dalšími příbuznými odrůdami pocházejícími z Bourbonu, přivezených z Indie a Etiopie.
 
V současné době existuje ve východní Africe mnoho odrůd podobných Bourbonu, žádná se ale přesně nevyrovná té, kterou lze nalézt v Latinské Americe.
 
Samotný Bourbon je z velké části nahrazován odrůdami, které z něj pocházejí (zejména Caturra, Catuai a Mundo Novo), ačkoli Bourbon samotný se stále pěstuje v El Salvadoru, Guatemale, Hondurasu a Peru.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Hmotnost: 1000 g
Kvalita zpracování: selektivní ruční sběr (picking)*****
Příchuť: mango, čokoláda
espresso: espresso
moka: moka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.