Pedreira | Brazílie 250 g

319 Kč
Skladem

Výrazná hořkost a příjemná svěží kyselinka. V příchuti jemné ovocné tóny.

Terroir: Pedreira

Odrůda: Yellow Bourbon

Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)

Kyselost: nízká

Hořkost: silná

Příchuť: mango, papája

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země: Brazílie

Farma/pěstitel: Fazendas Dutra, Walter Cesar & Ednilson Alves Dutra

Parcela (terroir):
Pedreira

Lokalita: Sitio Das Pedras, Minas Gerais

Odrůda: Yellow Bourbon

Zpracování: Pulped Natural - polo naturální

Nadmořská výška: 1 250 m

Stupeň pražení: středně tmavý (city)

Příprava: espresso, moka, filtr, aeropress

 

O farmě Fazendas Dutra:

Fazendas Dutra je uskupení pěti farem, které dnes společně vlastní rodina Dutra. Jejich celková rozloha překračuje 1000 hektarů. Z nichž na více než 750 hektarech se pěstuje káva. Farmy se rozprostírají na zelených kopcích v okolí Sao Joao do Manhuaçu v jedné z nejkrásnějších oblastí pro pěstování kávy na světě v Minas Gerais. Zdejší podnebí, půda a nadmořská výška poskytují sklizeným kávám výrazné vůně, příchuti a vyvážené tělo.
 
Fazendas Dutra mají prapůvod v malinké farmě, kterou v 50 letech zdědil José Dutra Sobrino. „Zeca“ Dutra cítil ve zděděné půdě obrovský potenciál. S obrovskou vášní pro pěstování kávy farmu postupně rozšiřoval a zlepšoval. Leta tvrdé práce nepřetržitě věnoval do rozvoje farmy a do zvyšování kvality produkce. 
 
Když Zeca v roce 1999 zemřel, zanechal svým synům Walterovi a Ednilsonovi farmu o rozloze více než 300 hektarů. Oba synové postupně investovali nejenom do samotného rozvoje farem, ale zejména do svého vzdělání, díky kterému mohou při pěstování kávy aplikovat ty nejnovější postupy. 
 
Výsledkem těchto investic je obrovský nárůst reputace Fazendas Dutra, získání celé řady mezinárodních ocenění, zařazení na seznam jednoho z 50 nejlepších brazilských pěstitelů kávy a zejména pak získání certifikátu kvality od Brazil Special Coffee Association.
 
Rodina Dutra provozuje farmy se velkou úctou a respektem k samotné přírodě. Vysazování další zeleně, přirozená a ekologická ochrana proti škůdcům. Péče o místní vodní zdroje a velmi citlivé hospodaří s vodou, kterou používají pro zpracování svých káv. Recyklují odpad, který při zpracování kávy vzniká a používají jej jako hnojivo na plantážích. Také veškerý plastový odpad je přímo na farmě je recyklován.
 
Rodina Dutra se snaží i rozvoj svých zaměstnanců, jejich rodin i celého okolí. Zaměstnanci mají pravidelná školení, učí se novým technikám i trendům v pěstování a zpracování kávy. Rodiny zaměstnanců jsou podporování k zakládání vlastních zahrad a také je jim poskytována pravidelná odborná zdravotní péče z programu Zdravá rodina. Podporují také místní školství. 

 

Lokality sklizně:

Água Limpa

Jatobá

Torre Taquara Preta

Olhos D'Água

Pedra Bonita

Santa Helena de Caputira

 

Informace k farmě:

Manažeři: Walter Cesar & Ednilson Alves Dutra

Poloha: -20.313810, -42.126080 (20°18’48.7“S 42°07’33.9“W)

Založena: 1950

Lokality: 6 (Água Limpa, Jatobá, Torre Taquara Preta, Olhos D’Água, Pedra Bonita, Santa Helena de Caputira)

Pěstované druhy káv: Arabica, Canephora

Odrůdy: Catuaí, Pacamara, Mundo Novo, Catucaí, Bourbon, Icatu,Conillon

Zpracování: Natural, Pulped Natural, Fully Washed

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Hmotnost: 250 g
Kyselost: nízká
Hořkost: silná
Příchuť: mango, papája
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.