Rwanda 1000 g
Detailní popis produktu
Země: Rwanda
Lokalita: Nyamagabe District
Zpracování: Fully Washed - promytá
Odrůda: Bourbon
Nadmořská výška: 1 750 m
Stupeň pražení: tmavý (city)
Příprava: espresso, moka, aeropress
O Rwandě:
Rwanda má pohnutou historii a káva je součástí této historie od 30. let minulého století. V té době byla káva klíčovou hybnou silou ekonomiky. Tehdy belgická koloniální vláda farmáře nutila kávu pěstovat. Zároveň zcela kontrolovala ceny a ukládala vysoké vývozní daně. Výsledkem toho bylo, že farmáři vydělávali jen velmi málo za a to kávu velmi nízké kvality. Tato káva pak sloužila jako příměs se zrnky kávy výrazně vyšší vyšší kvality k následné výrobě komerčních směsí italského typu. Významnou událostí byla světová krize a pokles cen kávy, ke kterému došlo v roce 1994, během genocidy ve Rwandě. Tyto dvě události si vyžádaly obrovskou daň a podepsaly se také na jejím zpracovatelském kávovém průmyslu. Do roku 2000 byla zpracovatelská infrastruktura kávy zcela zdevastována a pěstování kávy bylo téměř nesmyslné. Trvalo asi deset let, než se průmysl začal vzpamatovávat, a nyní, v moderní Rwandě, existuje národní strategie pro kávu, která má dále obnovit, zlepšit a rozšířit kávový průmysl. Tato agresivní ekonomická strategie je zaměřena na produkci vysoce kvalitních kávových třešní a tedy vysoce kvalitních zrn, nebo jak ji známe-výběrové kávy. To vše umožnilo financování od rwandské vlády a dalších zemí ale i od soukromých investorů. Když mluvím o rwandské kávě, tak ta se stala významným hráčem v tzv. třetí kávové vlně, která za posledních několik let explodovala ve Velké Británii a Evropě. Pražírny, jako ta naše s hrdostí rwandskou kávu nakupují přímo od farmářů. Její chuť je nezaměnitelná.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva z celého světa |
---|---|
Hmotnost: | 1000 g |
Kyselost: | nízká |
Hořkost: | střední |
Příchuť: | pralinky, karamel |
espresso: | espresso |
moka: | moka |
aeropress: | aeropress |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.