Saravia | Salvador 1 000 g

949 Kč
Skladem

Jemná hořkost kvalitní hořké čokolády a výraznější kyselost s nádechem meruňkových a švestkových tónů

Terroir: Saravia

Odrůda: Bourbon Tekisic

Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)

Kyselost: silná

Hořkost: nízká

Příchuť: přezrálé meruňky, švestky, sušené fíky

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země: Salvador

Farma/pěstitel: Fina La Buena Esperanza, Andres Quintanilla

Parcela (terroir):
Saravia

Lokalita: La Quintanilla, Morazán

Zpracování: Fully Washed - promytá

Odrůda: Bourbon Tekisic

Nadmořská výška: 1 550 m

Stupeň pražení: středně tmavý (city)

Příprava: espresso, moka, filtr, aeropress

 

O farmě Finca La Quintanilla:

V roce 1924 koupila Amalia de Quintanilla v nadmořské výšce asi 1500 metrů v pohoří Cacahuatique 56 hektarů půdy a nazvala ji „La Buena Esperanza“. Zajímavostí je zde půda, která má vysoký podíl železa. Kávovníky jsou zde pěstovány ve stínu citrusů a velkého množství avokád. Toto speciální složení půdy a alelopatické faktory propůjčují kávě z této farmy jedinečný charakter. Dnes je Andres Quintanilla zástupcem již čtvrté generace, která o plantáže pečuje a věnuje zvláštní pozornost tolik vzácným druhům kávy.

 

Lokality sklizně:

La Quintanilla

La Palma

 

Informace k farmě:

Manažer: Andrès Quintanilla

Poloha: 13.779500, -88.203500 (13°46’46.2”N 88°12’12.6”W)

Založena: 1924

Lokality: 2 (La Quintanilla, La Palma)

Pěstované druhy káv: Arabica

Odrůdy: Bourbon Tekisic, Typica, Pacamara, Centroamerica, Icatu, Marsellesa

Zpracování: Natural, Pulped Natural, Fully Washed

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Hmotnost: 1 000 g
Kyselost: silná
Hořkost: nízká
Příchuť: přezrálé meruňky, švestky, sušené fíky
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.