Saravia | Salvador 250 g
Detailní popis produktu
Země: Salvador
Farma/pěstitel: Fina La Buena Esperanza, Andres Quintanilla
Parcela (terroir): Saravia
Lokalita: La Quintanilla, Morazán
Odrůda: Bourbon Tekisic
Způsob sběru: selektivní ruční sběr (picking)
Zpracování: Fully Washed - promytá
Nadmořská výška: 1 550 m
Stupeň pražení: středně tmavý (city)
Příprava: espresso, moka, filtr, aeropress
O farmě Finca La Quintanilla:
V roce 1924 koupila Amalia de Quintanilla v nadmořské výšce asi 1500 metrů v pohoří Cacahuatique 56 hektarů půdy a nazvala ji „La Buena Esperanza“. Zajímavostí je zde půda, která má vysoký podíl železa. Kávovníky jsou zde pěstovány ve stínu citrusů a velkého množství avokád. Toto speciální složení půdy a alelopatické faktory propůjčují kávě z této farmy jedinečný charakter. Dnes je Andres Quintanilla zástupcem již čtvrté generace, která o plantáže pečuje a věnuje zvláštní pozornost tolik vzácným druhům kávy.
Lokality sklizně:
La Quintanilla
La Palma
Informace k farmě:
Manažer: Andrès Quintanilla
Poloha: 13.779500, -88.203500 (13°46’46.2”N 88°12’12.6”W)
Založena: 1924
Lokality: 2 (La Quintanilla, La Palma)
Pěstované druhy káv: Arabica
Odrůdy: Bourbon Tekisic, Typica, Pacamara, Centroamerica, Icatu, Marsellesa
Zpracování: Natural, Pulped Natural, Fully Washed
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Hmotnost: | 250 g |
Kvalita zpracování: | selektivní ruční sběr (picking)***** |
Doba zrání: | 4 roky |
Příchuť: | přezrálé meruňky, švestky, sušené fíky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.