Terroir káva
Terasy a parcely kávovníků | Fazenda Pedra Bonita, Brazílie
Terroir káva znamená káva, o které víme přesně odkud pochází a jak byla sesbírána, abychom ji dokázali upražit do co nejvyváženější chuti a vůně. O každé naší kávě víme přesně:
- nadmořskou výšku, ve které rostla
- známe přesnou parcelu, kde byla sesbírána
- víme přesně jakým způsobem byla sesbírána
- známe půdní prostředí, ve kterém káva roste - výživné látky, slunečnost a stín, průměrné teploty, srážky
- kávy z různých parcel a sběrů zásadně nikdy nemícháme
- stejně tak nemícháme plody zralé a nezrálé, nebo přezrálé
Provzdušňování sušené kávy | Badra Estate, Indie
Vypěstovat a nasbírat vám kávu s takto dobrou znalostí doslova o každém zrnku stojí práci a úsilí navíc. Věříme ale, že to ve svém šálku poznáte a oceníte :-)
Třídění a přebírání usušené kávy | Bettadakhan, Badra Estate, Indie
Práce při zpracování kávy | Palthope Estate, Indie