Finca La Buena Espreranza

O farmě

V roce 1924 koupila Amalia de Quintanilla v nadmořské výšce asi 1500 metrů v pohoří Cacahuatique 56 hektarů půdy a nazvala ji „La Buena Esperanza“. Zajímavostí je zde půda, která má vysoký podíl železa. Kávovníky jsou zde pěstovány ve stínu citrusů a velkého množství avokád. Toto speciální složení půdy a alelopatické faktory propůjčují kávě z této farmy jedinečný charakter. Dnes je Andres Quintanilla zástupcem již čtvrté generace, která o plantáže pečuje a věnuje zvláštní pozornost tolik vzácným druhům kávy.

 

Lokality sklizně:

La Quintanilla

La Palma

 

Informace k farmě:

Manažer: Andrès Quintanilla

Poloha: 13.779500, -88.203500 (13°46’46.2”N 88°12’12.6”W)

Založena: 1924

Lokality: 2 (La Quintanilla, La Palma)

Pěstované druhy káv: Arabica

Odrůdy: Bourbon Tekisic, Typica, Pacamara, Centroamerica, Icatu, Marsellesa

Zpracování: Naturální (Natural), polo naturální (Pulped Natural), promytá (Fully Washed)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.